Fenntartható

Szolgáltatásaim

Motivációs & Fenntarthatósági Előadások

Az emberi elme egy csodálatos dolog, ami képes befolyásolni életünk minőségét és produktivitásunkat. Sokszor egyetlen apró kapcsolót kell csak átbillenteni, hogy egy problémakört teljesen más irányból közelítsünk meg, vagy hogy túllendüljünk a holtponton és tovább tapossuk a pedált. Az, hogy minek tudunk örülni, mire vagyunk képesek, mitől félünk, és hogy mik azok a dolgok, amikre igazán nagy szükségünk van az életben, sokszor egy társadalmi konvencióból születik meg, pedig ennél sokkal többre vagyunk képesek. Igyekszem az előadásaimban bemutatott történetekkel, extrém vállalásaim prezentálásával átadni, mekkora hatással lehetünk ezekre a konvenciókra és hogy mennyivel többre vagyunk képesek, vagy hogy mennyivel kevesebb erőforrásra vagy dologra van igazán szükségünk. Hogy hatékonyan átadjam a fenntarthatósággal kapcsolatos gondolataimat, és átlátható, használható eszközt adjak hallgatóim kezébe, előadásaimat követően opcionális workshopot tartok.

Energetikai felmérés és tanácsadás

Előaudit energiamegtakarításhoz

Szabadulj meg a magas energiadíjaktól és növeld vállalatod ESG besorolását!

Cégek, szervezetek működése, logisztikája, épületállományának hőtechnikája, anyaghasználata, beszerzési lánca számos esetben hatalmas fejlesztésre szorul. Ezekkel a fejlesztésekkel nem csak költségeket csökkenthetünk, hanem a cég működésével járó energiafelhasználás, kibocsátás és hulladékképződés is csökkenthető. Az épületenergetikai felmérések rávilágítanak a telephelyek, irodaházak hőtechnikai hiányosságaira, míg a szervezeti felmérés könnyen olyan problémákra világíthat rá, melyek a termelési vagy működési folyamatot hatékonyabbá és zöldebbé tehetik, amikkel a cég a fenntarthatóság irányába mozdul előre. A megtakarításokkal továbbá a vállalat ESG indexe is növekszik, amely előnyt jelenthet a vállalat tőzsdei pozíciójában.

Fenntarthatósági workshopok

Számoljuk ki együtt a saját környezetterhelésünket, kibocsátásunkat! Nézzünk utána együtt, hogy melyik fogyasztói szokásunkkal mit idézünk elő! Válassz a gyorstalpaló egyórás foglalkozás vagy a kétnapos, 9 órás változat közül, a céges célkitűzéseknek megfelelően. 

 1. Kétórás foglalkozás:
  – Átlátható megoldást nyújt a mindennapi fogyasztói szokásaink környezeti hatásának csökkentéséhez
  – Kiterjed a közlekedés, táplálkozás, fűtés és a tárgyak, eszközök használata által előidézett üvegházhatású gázkibocsátásra.
  – A workshop által objektív betekintést nyerünk, hogy mivel tudunk nagy léptékű változást előidézni.
 2. 9 alkalmas, 2 vagy 3 napra bontott workshop-sorozat:
  – Mély megértést nyújt a mindennapi fogyasztói szokásaink energiaigényéről és környezeti hatásáról
  – Egy óra elmélettel alapozzuk meg a következő interaktív órák tudásának elsajátítását
  – Kiterjed a közlekedés, táplálkozás, fűtés-hűtés, melegvíztermelés, háztartási gépek, tárgyak és szolgáltatások használata által előidézett komplex környezetterhelésére és a felhasznált energiaigényre.
  – A workshop által átfogó betekintést nyerünk, hogy mivel tudunk nagy léptékü pozitív változást előidézni
  A foglalkozás segít megkülönböztetni a zöldremosást a valódi fenntartható szolgáltatásoktól és termékektől